محمدی رییس پژوهشگاه ارتباطات و فناوری اطلاعات در نشست خبری رویداد نقش تنظیم گری در توسعه اقتصاد دیجیتال که صبح امروز در محل پژوهشگاه برگزار شد، گفت: پژوهشگاه از سال 1349با قانون مجلس با همکاری دولتهای ایران و ژاپن تاسیس شد، حوزه ارتباطات از همان ابتدای در حوزه، هایتک دسته بندی شده بود و نیازهای دیگر از جمله حوزه نیروی انسانی متخصص باعث شکل گیری این پژوهشگاه شد.وی افزود، با توجه به ماموریتهای وزارت ارتباطات، جدای از نقش ذاتی پژوهش در حوزه فاوا، پژوهشگاه نقشهای متعددی را برعهده گرفته است. وزارت ارتباطات متولی حوزههای زیر ساخت ارتباطی است بر این اساس بایستی نیاز سنجی های مرتبط با این حوزه از سوی پژوهشگاه انجام شود.
محمدی گفت: پژوهشگاه قدمت طولانی در ایجاد آزمایشگاه های مرجع و تخصصی دارد، اما در دولت چهاردهم تاکید روی اینکه پژوهشگاه نقش آزمایشگاه مرجع را برعهده بگیرد، صورت گرفته تا از آسیبهای بعدی و هزینه های متعدد جلوگیری شود.
به گفته رییس پژوهشگاه فناوری ارتباطات، به تازگی تفاهم نامه ای از سوی وزارت ارتباطات با وزارت کار امضا شد تا در دوره ای که حرفه های جدید و فناوری پایه ایجاد شده نیاز به حوزه آموزشهای تخصصی حوزه فاوا است که در این حوزه نیز پژوهشگاه با همکاری بخش خصوصی در این بخش نیز فعال خواهد شد.
محمدی معتقد است، از سال 1399 مرکز هوش مجازی ده با دستور رییس جمهور تشکیل شد که در حوزه تهیه اسناد مرتبط پژوهشگاه به عنوان بدنه پژوهشی با مرکز همکاری میکند.از سوی دیگر در برنامه هفتم توسعه روی حوزه هوشمندی سازی تاکید شده است، تحول دیجیتال در کنار افزایش سهم ای سی تی در تولید ناخالص ملی بر پایه هوشمند سازی انجام خواهد شد اما باید دقت کرد که شتاب زدگی در این زمینه به صلاح کشور نیست.
محمدی گفت: در سالهای اخیر هوشمندی سازی از ابعاد مختلف در دستور کار وزارت ارتباطات قرار گرفته است. در این حوزه بخش خصوصی نیز پای کار آمده است. هم اکنون ظرفیتهای مرتبط با هوشمندی سازی شناسایی شده و قرار است در رویداد نقش تنظیم گری در توسعه اقتصاد دیجیتال از آنها رونمایی شود.براین اساس، راهکارهای هوشمند سازی در صنایع منتخب در رویداد پیش رو معرفی خواهد شد.
گفتنی است، در رویداد نقش تنظیم گری در توسعه اقتصاد دیجیتال برای حوزه های نفت، معدن و کشاورزی پنلهای تخصصی در راستای تحقق تکالیف مرتبط با حوزه فناوری اطلاعات مندرج برنامه هفتم توسعه برگزار خواهد شد.
در این نشست رستگار دبیر سندیکای صنعت مخابرات ایران گفت: معنای صنعت و مخابرات در دو دهه اخیر متحول شده است به طوری که امروز صنعت همه ی بخشهای اقتصادی را در برمیگیرد.
رویداد پیش رو بر سه بخش مختلف متمرکز است، جدای از حوزه تنظیم گری با محوریت دستگاههای دولتی، بر پیاده سازی هوشمندسازی در صنعت های مختلف از کشاورزی گرفته تا آموزش و پرورش توجه شده است.در حاشیه این رویداد یک نمایشگاه با حضور شرکتهای متخصص فعال در حوزه هوشمندسازی و اقتصاد دیجیتال نیز برگزار خواهدشد.
انتهای پیام/
0 دیدگاه