جا ماندن اینترنت ایران از کشورهای حاشیه خلیج‌فارس؛ فقط اینترنت ۸ کشور از ما کندتر است

گزارش جهانی اسپیدتست در سپتامبر ۲۰۲۵ نشان می‌دهد سرعت اینترنت ایران در میان ۱۴۲ جهان قرار دارد؛ درحالی‌که کشورهای آسیایی با فاصله زیاد پیشتاز هستند.
جا ماندن اینترنت ایران از کشورهای حاشیه خلیج‌فارس؛ فقط اینترنت ۸ کشور از ما کندتر است

اسپیدتست آخرین گزارش از وضعیت اینترنت جهان در سپتامبر 2025 را منتشر کرد. بر اساس این گزارش، همانند ماه آگوست، پرسرعت‌ترین اینترنت ثابت همچنان متعلق به سنگاپور است با سرعت 377.83 مگابیت‌برثانیه.

در میان دیگر کشورهای آسیایی، هنگ‌کنگ با سرعت 279.49 مگابیت‌برثانیه در جایگاه سوم دنیا و امارات هم با میانه سرعت 272.17 مگابیت‌برثانیه در رتبه چهارم جهان قرار دارد. در مرور رتبه‌های بعدی جدول به به نام تایلند در رده دهم برمی‌خوریم که میانه اینترنت ثابت آن 264.54 مگابیت‌برثانیه است و رتبه چهارم را در میان کشورهای آسیایی دارد.

دیگران چه می خوانند:

در رتبه‌های یازدهم تا سی‌ام کشورهای ویتنام و تایوان در رتبه‌های یازدهم و دوازدهم ایستاده‌اند و کویت هم نوزدهم است. ژاپن با میانه‌ سرعت 219.31 مگابیت‌برثانیه در جایگاه بیست‌سوم و چین با میانه سرعت 205.92 در رتبه‌ 27 دنیا قرار دارند.

اگر فقط منطقه خاورمیانه را در نظر بگیریم، به جز امارات متحده عربی که در جدول میانه سرعت اینترنت ثابت جایگاه سوم را دارد و در جدول میانه سرعت اینترنت موبایل هم جایگاه اول را ماه‌هاست که به نام خود ثبت کرده، نام کشورهای دیگری هم به چشم می‌خورد که در بعضا در همسایگی ما هستند اما از نظر سرعت اینترنت به میزان قابل توجهی از ما پیشی گرفته‌اند.

برای مثال، نگاهی به جدول میانه سرعت اینترنت ثابت دنیا در اسپیدتست طی ماه سپتامبر 2025 قطر با میانه سرعت 154.96 مگابیت‌برثانیه را ثبت کرده و جایگاه بیست‌وهشتم دنیا را در اختیار دارد. بحرین (143.25 مگابیت‌برثانیه) در همین جدول رتبه 45 را تصاحب کرده عربستان سعودی با میانه سرعت 128.57 مگابیت‌برثانیه در رتبه 48 ایستاده است.

سایر همسایگان مثل عراق و یمن هم هرچند در رتبه‌های 116 و 137 ایستاده‌اند اما با ثبت میانه سرعت 41.85 مگابیت‌برثانیه (عراق) و 20.41 مگابیت‌برثانیه (یمن) نسبت به ایران سرعت اینترنت بهتری دارند؛ چراکه جدول اسپیدتست در ماه سپتامبر نشان می‌دهد میانه سرعت اینترنت ثابت ایران 19.23 مگابیت‌برثانیه است و این سرعت باعث شده ایران در میان 150 کشور حاضر در جدول، در جایگاه 142 قرار بگیرد.

در میان کشورهای منطقه، فقط کشورهای پاکستان، لبنان، اردن، افغانستان و سوریه سرعتی پایین‌تر از ایران را ثبت کرده‌اند.

اینترنت موبایل؛ برتری مطلق کشورهای حوزه خلیج فارس
در بخش اینترنت همراه نیز کشورهای آسیایی حوزه خلیج فارس پیشتازند. نگاهی به این جدول نشان می‌دهد سه کشور این منطقه رتبه‌های اول تا سوم سریع‌ترین اینترنت همراه دنیا را در اختیار دارند. بر اساس گزارش ماه سپتامبر اسپیدتست، امارات متحده عربی با ثبت میانه سرعت 624.87 مگابیت‌برثانیه پرسرعت‌ترین اینترنت موبایل جهان را دارد.

پس از آن، قطر با 508.49 مگابیت‌برثانیه و کویت با 411.75 مگابیت‌برثانیه به‌ترتیب دوم و سوم هستند. در رتبه‌های بعدی نام کشورهای بحرین (با میانه سرعت 227.59 مگابیت‌برثانیه) در رتبه ششم و کره جنوبی (با میانه سرعت 227.07 مگابیت‌برثانیه) در جایگاه‌ هفتم دیده می‌شود. عربستان سعودی هم با ثبت میانه سرعت 191.40 مگابیت‌برثانیه در رده نهم این جدول ایستاده است.

کشورهایی مانند سنگاپور (173.17 مگابیت‌برثانیه)، ویتنام (159.57 مگابیت‌برثانیه)، چین (156.66 مگابیت‌برثانیه) به‌ترتیب در رتبه‌های 11، 13 و 15 قرار دارند. چند پله پایین‌تر در رده هجدهم نام کشور گرجستان با میانه سرعت 149.71 مگابیت‌برثانیه دیده می‌شود و عمان هم با ثبت میانه سرعت 141.07 مگابیت‌برثانیه رتبه بیست‌ویکم را در اختیار دارد.

کشورهای مالزی و هند هم در میان 30 کشور با سریع‌ترین اینترنت سیار دنیا قرار دارند و به‌ترتیب با میانه سرعت 140.34 مگابیت‌برثانیه و 129.65 مگابیت‌برثانیه در رتبه‌های 22 و 28 ایستاده‌اند.

همه این‌ها در حالی است که ایران در این جدول میانه سرعت 55.30 مگابیت‌برثانیه را ثبت کرده است و پایین‌تر از کشورهای یادشده از بین 107 کشوری که در این جدول نامشان آمده در جایگاه 75 جهان قرار گرفته است. با این حال، سرعت اینترنت سیار ایران از کشورهایی نظیر بنگلادش، سوریه، لبنان و پاکستان بالاتر گزارش شده است.

مقایسه دو جدول «اینترنت ثابت» و «اینترنت همراه» نشان می‌دهد که ایران در هر دو بخش جایگاه میانی رو به پایین دارد. کشورهای آسیایی حوزه خلیج فارس، شرق آسیا و جنوب شرق آسیا فاصله قابل‌توجهی با ایران دارند.

منبع: زومیت

جا ماندن اینترنت ایران از کشورهای حاشیه خلیج‌فارس؛ فقط اینترنت ۸ کشور از ما کندتر است

اخبار وبگردی:

آیا این خبر مفید بود؟