این غذاها بوی جنوب کشور را می دهند+طرز تهیه

ارتباطات برتر: جنوب ایران در کنار همه جاذبه های بی نظیر، فرهنگ غذایی خاصی هم دارد که به خوبی روحیه مهمان نواز مردم آن دیار را نشان می دهد.
این غذاها بوی جنوب کشور را می دهند+طرز تهیه
به گزارش پایگاه خبری ارتباطات برتر:

 

جنوب ایران در کنار همه جاذبه های بی نظیر، فرهنگ غذایی خاصی هم دارد که به خوبی روحیه مهمان نواز مردم آن دیار را نشان می دهد. غذاهای جنوب ایران چنان خوشمزه و منحصربفردند که به هیچ عنوان نباید امتحان طعم خوشایند آن ها را از دست بدهید. گاهی مردم دیگر استان ها هم برای اینکه در برنامه های غذایی شان تنوعی ایجاد کنند به سراغ غذاهای دیگر استان ها می روند برای همین در هر جای ایران که باشید می توانید غذاهای جنوب ایران را درست کنید و از عطر و طعم آن ها شگفت زده شوید.

دیگران چه می خوانند:

قلیه ماهی

 

ماهی، غذایی پر از پروتئین و خوشمزه که مخصوصا در استان های جنوبی به دلیل نزدیکی به خلیج فارس، از غذاهای محبوب است. در جنوب ایران با ماهی، غذاهای متنوعی درست می شود که یکی از آن ها قلیه ماهی، غذای سنتی خوزستان است. قلیه ماهی یک جور خورشت سنتی است که با ماهی، رب انار، سبزی قلیه (شنبلیله و گشنیز)، پیاز، فلفل، نمک، تمبر هندی، روغن، زردچوبه و سیر درست می شود. مثل بیشتر خورشت های ایرانی، این غذا هم معمولا به همراه یک بشقاب برنج میل می شود. اگر گذرتان به شهرهای استان خوزستان افتاد به یک رستوران محلی بروید و این غذای سنتی را سفارش دهید چون مطمئنا طعم و مزه بینظیر آن را تحسین می کنید.

ماهی صبور

 

غذاهای سنتی استان خوزستان نه تنها در شهرهای ایران بلکه در کشورهای اطراف خلیج فارس هم محبوبیت زیادی دارد و در میان این غذاها، ماهی جایگاه مهمی دارد. جنوبی ها طعم ماهی صبور را خیلی دوست دارند و این ماهی را به طور سنتی بر روی آتش کباب می کنند و آن را یا به همراه نان می خورند و یا به همراه سبزی پلو. برای این که این ماهی در حین کباب شدن نسوزد و خوشمزه تر شود موادی مثل سبزی ماهی، تمبر هندی، رب، فلفل سیاه، نمک، سیر و پیاز را با هم ترکیب و روی شکم ماهی می گذارند. با توجه به اینکه این ماهی معمولا سرخ نمی شود و به صورت کبابی استفاده می شود بسیار سالم و مقوی است.

فلافل

 

فلافل یکی از محبوب ترین غذاهای نه فقط جنوب بلکه همه شهرهای ایران است. ماده اصلی این غذا نخود است و در آن خبری از گوشت نیست برای همین کسانی که تمایلی برای خوردن گوشت ندارند می توانند از این غذای مغذی و پروتئینی استفاده کنند. با اینکه این غذا بومی استان خوزستان است اما امروز در بیشتر شهرهای ایران درست می شود. برای آماده کردن این غذا از موادی مثل نخود، روغن، فلفل قرمز، تخم مرغ، جعفری، ارد لپه و … استفاده می شود.

اوپیوزی

 

اوپیوزی در واقع همان اشکنه است البته از نوع دزفولی. این غذا زود آماده می شود و خیلی از خانواده های این استان اگر زمان کمی برای آشپزی داشته باشند فورا شروع به پخت این غذا می کنند و بعد از چند دقیقه غذایی داغ، مقوی و در عین حال خوشمزه را آماده می کنند. برای درست کردن اشکنه ی دزفولی از گردو، شکر، زردچوبه، رب انار، پیاز، تخم مرغ، نمک، فلفل، نان خشک استفاده می شود.

سمبوسه

 

شاید ندانید همین سمبوسه ای که در بیشتر شهرهای ایران محبوب و پرطرفدار است از استان خوزستان به ایران معرفی شده است. فکر می کنید چرا خوزستانی ها تا این حد این غذا را دوست دارند؟ به خاطر تندی بیش از حدش! برای درست کردن این غذا، لای نان لواش را با موادی مثل گوشت، سبزیجات معطر، سیب زمینی، ادویه و … پر می کنند و به صورت سه گوش می پیچینند.

هواری

 

هواری یک جور غذای برنجی و بومی هرمزگان است. برای درست کردن این غذا اول پیاز، شوید، شنبلیله، گشنیز، سیر، ماهی را حسابی سرخ بعد برنج را به این مواد، اضافه و دم می کنند.

قیمه بوشهری

 

حتما با شنیدن اسم قیمه فکر می کنید این غذا مثل قیمه های معمولی است اما اصلا این طور نیست. قیمه بوشهری، طعمی ترش و شور دارد و گوشت آن باید کاملا کوبیده و له شود. مواد اولیه این غذا سیب زمینی، رب، لپه، پیاز، لیمو عمانی، زعفران، دارچین و نمک است و معمولا به همراه شکر پلو که یکی از محبوب ترین غذاهای بوشهر است خورده می شود.

شکر پلو

 

شکر پلو در شهرهای جنوبی ایران و به خصوص در بوشهر درست می شود و به همراه قیمه بوشهری غذایی مخصوص برای مهمانی هاست. شکر پلو در واقع ترکیب زعفران، شکر و برنج است و رنگ زردش ظاهر جذابی را به سفره ها می بخشد.

نان چم‌ چمو

 

نان چم چمو از نان های خوشمزه و محلی قشم است و بیشتر در هنگام صبحانه سر سفره ی محلی ها دیده می شود. نان چم چمو با تخم مرغ، آرد، روغن و شکر تهیه می شود و اسم دیگرش هم نان تخم مرغی است.

بلالیت

 

بلالیت از صبحانه های خوشمزه و محبوب بوشهر و بندرعباس است. این غذا با ماکارانی، شیره خرما، شکر، هل، گلاب و روغن درست می شود و با خوردن آن روزی پرانرژی را شروع می کنید.

دوپیازه میگو

 

هر وقت حرف از یک غذای سنتی و اصیل جنوبی می شود حتما ماهی و میگو پای ثابت مواد اولیه آن غذا هستند. دو پیازه میگو از غذاهای سنتی قشم است و برای درست کردن آن میگو به همراه پیاز، ادویه و رب سرخ می شود. در این غذا ادویه های خوش عطر و بویی به کار می رود که طعم خوشایندی را به میگوها می دهند.

ماهی برشته

 

در جنوب برای درست کردن ماهی برشته از انواع ماهی ها استفاده می کنند به طوری که شکم ماهی را خالی و آن را با ادویه، سبزیجات معطر و … پر می کنند.

مهیاوه یا سوراغ

 

این غذا در واقع نوعی سس قرمز جنوبی است که رنگ خود را مدیون خاک سرخ این منطقه مخصوصاً جزیره هرمز می باشد. مردم جنوب، مهوه، مهیاوه، سوراخ یا سوراغ را به این شیوه درست می کنند که یک نوع ماهی ریز به نام موتو، متو یا حشینه که نوعی ساردین است را در آفتاب خشک کرده، سپس پودر می کنند و پس از تمیز کردن پودر ماهی، کمی خاک سرخ (برای رنگ و املاح مفیدش)، زردچوبه، فلفل، راز، گشنیز و خردل را با هم مخلوط کرده سپس در آب می ریزند. نمک و فلفل چاشنی این سس می باشد. این سس را در خمره های بزرگی ریخته و برای مدت یک ماه در گوشه حیاط و زیر آفتاب قرار می دهند تا کم کم آب اضافه خود را به این طریق از دست بدهد. اگر خمره نباشد آن را درون حلبی های سوراخ دار می ریزند تا کم کم آب خود را از دست بدهد (برای همین در هرمز به آن سوراخ یا سوراغ نیز می گویند). گاهی آن را هم می زنند تا سس بهتر شود. در بعضی مناطق پوست نارنج کوبیده و خردل بو داده (برای عطر سس) نیز، به آن اضافه می کنند که کمی طعم آن را عوض می کند. مردم جنوب از روغن و آب این سس بر روی نان های تنوری خود مانند نان موشته یا تیموشی استفاده می کنند.

خوراک خرچنگ یا سینگو

 

مردم مهربان جنوب از خرچنگ غذای بسیار خوشمزه ای درست می کنند و مدل های متنوعی برای طبخ آن دارند. یه نوع از طبخ به این صورت است که خرچنگ ها را درون یک قابلمه بر روی اجاق گذاشته تا حرارت ببینند. کمی نمک هم به آن می زنند و پس از پخت، آن ها را برداشته و گوشت سفید آن را جدا می کنند. یادتان باشد که درون چنگال های این خرچنگ هم گوشت سفید وجود دارد. سپس به این گوشت کمی ادویه برای طعم زده و در روغن سرخ می کنند. اگر بخواهید شکل خرچنگ سالم باقی بماند و همان گونه سرو شود، پس از جدا کردن شاخک های آن، نخی به دور خرچنگ بپیچید تا موقع پخت آسیب نبیند. می توانید غذای خرچنگ را با برنج بخورید که غذایی همانند میگو پلو می باشد یا که جداگانه خوراک خرچنگ را سرو کنید. اگر به غذاهای دریایی علاقه دارید، پیشنهاد می کنیم که سینگو را حتماً امتحان کنید.

پودینی کوسه 

 

یکی از ماهی هایی که صیادان جنوب شکار می کنند، کوسه است. مردم محلی جنوب کشورمان، با کوسه، غذایی همچون پودینی درست می کنند. تقریباً در تمام رستوران ها و فست فود های جنوب، خوراک کوسه را پیدا می کنید. بعضی ها آن را ساندویچی سرو می کنند و بعضی ها با پلو سفارش می دهند. طرز تهیه خوراک کوسه به این صورت است که گوشت آن را ابتدا با کمی نمک و زردچوبه آب پز می کنند. پس از پخته شدن گوشت، با یک توری سیمی، کامل آن را فشار می دهند تا آب آن گرفته شود. پوست و غضروف ها را از گوشت جدا می کنند و در نهایت گوشت کوسه ماهی را خرد کرده و با سیر زیاد، گوجه، پودر لیمو، سبزیجات معطر، پیاز و هر ادویه معطر دیگری که بخواهند، در کمی روغن سرخ می کنند. گوشت خوب کوسه در جنوب جزو غذاهای دریایی گران می باشد و اگر در جنوب کشورمان، به رستورانی رفتید که پودینی کوسه در منوی آن بود، حتما آن را امتحان کنید.

دمی لخلاخ

 

این غذای ایرانی مربوط به سواحل عربی خلیج همیشه فارس کشورمان است. مردم محلی که در این سواحل زندگی می کنند این دمی را با ماهی هایی مثل هامور، سنگسر، سبیتی و سرخو تهیه می‌کنند. علاوه بر ماهی برای تهیه این غذا از سیر، پیاز، کره یا روغن، شوید و ادویه جان مخصوص جنوبی نیز استفاده می شود. آهان این را باید بدانید که نام این غذا از کلمه عربی لخلخه به معنای بوی خوش گرفته شده است.

دال عدس بوشهری

 

یک نوع غذای جنوبی دیگری که در می خواهیم در این مطلب از آن یاد کنیم، دال عدس است. این غذا که سرشار از بتاکاروتن است منبع غنی برای تقویت سیستم ایمنی بدن و همچنین قوه بینایی افراد است. همچنین برای تقویت حافظه هم گزینه بسیار مناسبی است. اگر روزی به بوشهر رفتید حتما این غذا را امتحان کنید. مصرف این غذا به همراه ترشی و سبزی خوردن لذت زیادی به همراه دارد.

انکاس یا ماهی مرکب

 

اگر علاقمند به گوشت سفید و بدون تیغ در بین ماهی ها هستید، طبعاً ماهی مرکب یا غذای انکاس می تواند جزو غذاهای محبوب شما بشود. در جنوب ایران این ماهی، بسیار کم به فروش می رود و تنها رستوران های خاصی آن را پخت می کنند. اگر تمایل به خرید و پخت این ماهی را دارید، از فروشنده بخواهید که مرکب آن را کامل برای شما جدا و پاک کند، هرچند که خود فروشنده ها این موضوع را می دانند. گوشت سفید این ماهی را می توانید به قطعات مرکبی خرد کنید و همانند دیگر غذاها، از آن خوراک بسیار خوشمزه ای درست کنید. در ضمن بیشتر ماهی های مرکب جنوب ایران صادر می شوند و کمتر به طبخ جنوبی ها می رسد. می توانید از این ماهی، انواع کباب ها و خوراک ها را بپزید. غذاهایی که در جنوب از انواع ماهی ها، پخت می شوند و در اینجا، نام برده شد با برنج و پلویی سرو می شوند یا گاهی نیز، آنها را با انواع نان های محلی می خورند. ساندویچ هایی بسیار خوش طعم با سس های تند قرمز محلی آماده می کنند. پس هر زمان که به جنوب سفر کردید، حتما لذت صرف غذا در رستوران های محلی را فراموش نکنید.

منبع:ایران ناز



 

این غذاها بوی جنوب کشور را می دهند+طرز تهیه

اخبار وبگردی:

آیا این خبر مفید بود؟