بر اساس ابلاغیه سازمان توسعه تجارت با حقوق ورودی ۳۰درصدی مشابه سازوکار تعرفه در رویه مسافری گوشیهای قاچاق موجود در کشور رجیستری خواهند شد.
بر اساس ابلاغیه جدید دفتر مقررات صادرات و واردات سازمان توسعه تجارت، ثبت آن دسته از تلفنهای همراه هوشمند که پیش از ابلاغ این مصوبه هیئت دولت مرتبط با رفع ممنوعیت گوشیهای تلفن همراه با برند اپل در کشور موجود بودهاند، منوط به پرداخت حقوق ورودی معادل 30 درصد ارزش کالا خواهد بود. سازوکار رجیستری ذکرشده در این ابلاغیه که مشابه حقوق ورودی در رویه واردات مسافری است، سؤالات و ابهامات زیادی را میان فعالان صنف موبایل و مصرفکنندگان ایجاد کرده است.
بهنظر میرسد این مصوبه بهگونهای طراحی شده است که گوشیهای همراه موجود در بازار که تاکنون بهصورت غیررسمی و احتمالاً قاچاق وارد کشور شدهاند، در قالب رویه مسافری و با پرداخت 30 درصد حقوق ورودی، امکان ثبت و رجیستری پیدا کنند، این رویه تاکنون بیسابقه بوده و انتقاداتی را بههمراه داشته است.
0 دیدگاه