تولید یک میلیون آب شیرین در روز از طریق پروژه آب شیرین‌کن بندرعباس

مدیرعامل شرکت مهندسی توسعه آب آسیا در بازدید خبرنگاران از روند اجرای پروژه آب شیرین‌کن بندرعباس، این پروژه را بزرگترین عملیات نمک‌زدایی کشور دانست که از سال ۹۲ به صورت متمرکز فعالیت خود را برای تولید ۴۰۰ هزار مترمکعب آب نمک‌زدایی‌شده و انتقال به فلات مرکزی ایران آغاز کرده است.
تولید یک میلیون آب شیرین در روز از طریق پروژه آب شیرین‌کن بندرعباس

مهندس نصرت خوش نیاز در مراسم بازدید خبرنگاران از پروژه آب شیرین‌کن بندر عباس، گفت: مجموعه خط انتقال آب خلیج فارس از سال 1392 به صورت متمرکز در قالب شرکتی با محوریت تامین آب صنایع معدنی فلات مرکزی فعالیت خود را آغاز کرد. آبان همان سال فاز اول آن به بهره‌برداری رسید و در خرداد 1400 تکمیل شد که قرار است در سال 1403 تمام اهداف خود را در این فاز محقق کند.

IMG_20240218_105524

دیگران چه می خوانند:

IMG_20240218_100814

وی بزرگترین عملیات نمک‌زدایی کشور را در این پروژه عنوان کرد و افزود: تولید آب نمک‌زدایی شده با ظرفیت 400 هزار مترمکعب و انتقال به فلات مرکزی ایران در فاز اول تعریف شد که در سه ماهه اول سال آینده این امر به طور کامل تحقق خواهد یافت. از سال 99 تاکنون 200 هزار مترمکعب آن برای انتقال آب نمک‌زدایی شده به اردکان یزد و معدن چادرملو محقق شده است.

IMG_20240218_102841

مدیرعامل شرکت مهندسی توسعه آب آسیا تاکید کرد: در حال حاضر وظیفه تامین 40 هزار مترمکعب آب شرب استان هرمزگان را برعهده داریم که 26 هزار متر مکعب آن مربوط به بندر خمیر و شهر رضوان است که در حال حاضر تامین می‌شود.

IMG_20240218_102858

وی در توضیح پروژه آب شیرین کن بندر عباس، گفت: تاکنون بالای 95 درصد زیرساخت با 16 کیلومتر لوله‌گذاری و ... مربوط به تولید یک میلیون آب شیرین در روز را محقق کرده‌ایم. هر ماژول (زیرساخت) قادر است 200 هزار متر مکعب در روز، آب نمک‌زدایی‌شده تولید کند. 5 زیرساخت برای این پروژه به درنظر گرفته شده است که تاکنون دو زیرساخت؛ یکی در حال بهره‌برداری و دیگری در مراحل تست نهایی است.

IMG_20240218_102853

خوش‌نیاز تاکید کرد: آب نمک‌زدایی شده را به اشتباه آب‌ شیرین‌کن می‌گویند و ما تلاش داریم تا این اصطلاح را ترمیم کنیم، چرا که نمک آب گرفته می‌شود و ماده خاصی برای شیرین کردن آب به آن اضافه نمی‌شود. آب نمک‌زدایی شده در تامین آب شرب و مراحل کشاورزی قابل استفاده است. 

IMG_20240218_103005

مدیرعامل شرکت مهندسی توسعه آب آسیا با بیان اینکه 100 درصد سهام این شرکت مربوط به تامین آب خلیج فارس می‌باشد، اعلام کرد: سهامداران شرکت تامین آب خلیج فارس با ترکیب 44 درصدی از گل‌گهر، 33 درصد شرکت ملی مس و 22 درصد مربوط به صنعتی و معدنی چادرملو است. به همین منظور شرکت مهندسی توسعه آب آسیا به صورت کاملا خصوصی و با واسطه جزو شرکت‌های بورسی محسوب می‌شود.

گفتنی است؛ پروژه آب شیرین‌کن بندرعباس، بزرگترین کارخانه آب شیرین کن در حال احداث در ایران با هدف تولید آب شیرین به ظرفیت یک میلیون متر مکعب آب شیرین در روز به روش SWRO ( اسمز معکوس تکنولوژی مدرن شیرین سازی آب دریا می باشد) از آب دریا جهت مصارف شرب و صنعتی بر مبنای سه شیفت 8 ساعته و 345 روز کاری در زمینی به مساحت 155 هکتار در بندر عباس می باشد.

آب شرب استان هرمزگان، شرکت معدنی و صنعتی گل گهر، شرکت صنعتی مس سرچشمه، شرکت معدنی و صنعتی چادرملو عمده ترین مصرف کنندگان آب تولیدی این پروژه می‌باشند.

برخی از مزایای مهم اجرای این طرح را می توان به تأمین آب شرب و صنعت از طریق شیرین سازی آب دریا و کمک به رشد صنعت در استانهای کم آب کشور ( استانهای هرمزگان کرمان و یزد به ویژه تامین آب مورد نیاز احداث واحدهای بزرگ از جمله در بخش های صنایع معدن و فولادسازی در استانهای هرمزگان کرمان و یزد و افزایش رونق اقتصادی در این مناطق نام برد.

همچنین سایر مزایای این طرح دسترسی به مواد اولیه ( آب دریا ) قابل دسترس مطمئن و تمام ناپذیر و آشنایی کامل با فرآیند تولید واحدهای آب شیرین کن و اجرای طرح های مشابه در سایر نقاط کشور می باشد.

تولید یک میلیون آب شیرین در روز از طریق پروژه آب شیرین‌کن بندرعباس

اخبار وبگردی:

آیا این خبر مفید بود؟